Nieuwsbrief 9e jaargang nummer 2: Man-made Land, Mecanoo en hoe de zaken deze keer niet voor het Meisje gaan

Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Op de recente voorjaarsvlucht wisselden (landschap)architectuur locaties zich af met mijn ‘work in progress’, Man-made Land. De collectie van Man-made Land, met als verbindend thema hoe Nederland door mensenhand tot stand is gekomen, werd uitgebreid met luchtopnames van de Amsterdamse Waterleidingduinen (foto boven).

Het extreem heldere zicht en de stemmige wolkenluchten zorgden voor beeldschone foto’s, ook bij het fotograferen van het verder noordwaarts gelegen Meijendel (tussen Wassenaar en Scheveningen), een natuurgebied, maar wel degelijk ook man-made (linksonder). En ook landgoed Voorlinden, met het gelijknamige museum kwam in beeld (onder, rechts).

MeijendelVoorlindenZandmotor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast voornoemde typisch Nederlandse landschappen, ware savannes, kwam verder noordelijk gelegen Zandmotor aan bod. Deze aangelegde en dus kunstmatige zandbank is al menigmaal gefotografeerd, werk uit archief laten de ontwikkelingen door de tijd zien.

Mecanoo H+N+S

In samenspraak met Mecanoo de door dit bureau ontworpen nieuwe entree van de Keukenhof gefotografeerd. En voor landschapsarchitecten H+N+S is landartpark Buitenschot in beeld gebracht, een geluidswerende park onder de rook van Schiphol.

Tot slot gaan voor één keer de zaken en het meisje samen: Barrelhouse met zangeres Tineke Schoemaker is genomineerd voor de EDISON JAZZISM PUBLIEKSPRIJS. Als u ook wilt stemmen, heel graag, dan kan direct KLIK HIER
En voor meer over de genomineerde CD Almost there,  klik op onderstaande foto.

Tineke Schoemaker

Comments are closed.