Nieuwsbrief 8e jaargang nummer 6: Nieuwe natuur, nieuwe panorama’s, Tiengemeten revisited

Nieuwe natuur

Markerwadden, Oostvaardersplassen, plan Tuureluur, polder Noordwaard, plan Ooievaar, eiland Tiengemeten. Nederland kent een enorme verscheidenheid aan nieuwe natuur. Soms letterlijk nieuw, dat wil zeggen nieuw ontstaan. Maar vaker gaat het om een nieuwe bestemming van voormalige landbouwgrond.  Veel locaties zijn door Siebe in de loop der jaren steeds opnieuw gefotografeerd waardoor nu de ontwikkeling in de tijd goed te zien is. In deze nieuwsbrief een staalkaart van nieuwe natuur.

Provincie stedenOok uit archief en ook een staalkaart: steden in Nederland. In de selectie nu eens niet Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag, maar Alkmaar, Apeldoorn, Leeuwarden, Middelburg of Zwolle. Uit alle windstreken, klik hier voor deze selectie of gebruik de zoekfunctie. Tip: het veld keyword gebruiken, ook voor uw eigen stad en alle andere plaatsnamen – dit geeft het beste resultaat.

 

Tiengemeten

Tiengemeten, de Irene-hoeve gezien vanaf de oevers van de nieuw gegraven waterloop. Tussen de bomen het tot ruïne vervallen woonhuis (uitsnede uit het originele panorama).

En tot slot, Swart’s oude metier, de panorama-fotografie, heeft deze zomer een nieuwe impuls gekregen. En dat in combinatie met een andere oude liefde, de zwart-wit fotografie!
In deze nieuwsbrief alvast een sneak preview van dit work in progress, recente panorama’s gemaakt op Tiengemeten – de nieuwe natuur op deze bijzondere plek verdient het om dubbel vertegenwoordigd te zijn in deze nieuwsbrief.

Tiengemeten

De Irene-hoeve, schuur en woonhuis omzoomd door bomen. De foto is gemaakt in de zomer van in 2009, circa twee jaar nadat het eiland ‘teruggegeven’ werd aan de natuur. Het panorama van oktober dit jaar is gemaakt op de landstrook links van de boerderij.

 

 

Comments are closed.