Nieuwsbrief 8e jaargang nummer 5: transport & transformatie

Station Breda, Breda centraal

In deze nieuwsbrief komen als eerste de transport-liefhebbers aan hun trekken. Vanwege de officiële opening deze week in Breda van het nieuwe station, is de ‘OV Terminal Breda’ recent gefotografeerd. In het online portfolio ook foto’s uit archief (2013), zoek de verschillen!

En eenmaal onderweg boven in Brabant volgde ook de spoorzones in Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Klik hier voor een kleine selectie van recente foto’s, of gebruik de zoekfunctie voor een meer uitgebreid portfolio.

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven, 23-08-2016; militair vliegveld vliegbasis Eindhoven, gelegen naast vliegveld Eindhoven. Eindhoven airport, military section. luchtfoto (toeslag op standard tarieven); aerial photo (additional fee required); copyright foto/photo Siebe Swartvliegveld Eindhoven, Eindhoven airport.

En meer Brabants transport: Eindhoven Airport | Vliegbasis Eindhoven, militair en civiel.

NoordwaardDe Brabants fotovlucht begon bij de Biesbosch waar de polder Noordwaard ontpolderd is en nu Ruimte aan de Rivier biedt. Eerdere vluchten brachten vooral de vele graaf- en grondwerkzaamheden in beeld, maar nu ligt de voltooide Noordwaard in volle glorie te wachten op hoogwater.
Minder bekend, maar minstens zie fotogeniek, de meander bij Keent. Deze bocht in de rivier de Maas, tussen Oss en Nijmegen, is in de jaren dertig van de vorige eeuw afgesneden naar aanleiding van de watersnoodramp in het rivierengebied van 1926. Voortschrijdend inzicht heeft er toe geleid dat de meander nu weer op de rivier aangetakt is om zo waterberging te bieden. In 2008 voor het eerst gefotografeerd en nu dus opnieuw, met dank aan het programma OVT wat in 2007 aandacht besteedde aan de watersnoodramp.
Keent

Comments are closed.