Nieuwsbrief 8e jaargang nummer 4: Verleden – Heden

Stuw bij Driel Weir at heigh watersStuw Driel close-up weir

De klimaatverandering zorgde vorige maand voor hoog water, de stuwen in de Lek stonden open om een snelle afvoer van het water te garanderen. Een unieke situatie, geopende stuwen zijn normaal gesproken alleen in de winter te fotograferen. In de nieuwsbrief de Stuw bij Driel ‘de kraan van Nederland’, inclusief close-ups, het stuwensemble wordt de komende jaren gerenoveerd en gemoderniseerd.

Voor de die-hards, via de zoekfuctie (zoekveld keywords), zijn ook de foto’s uit archief te vinden, de winter uit 2010 bijvoorbeeld of een van de eerste fotovluchten langs de Lek inclusief de stuwen bij Hagestein en Maurik.

Ruimte voor de Rivier 2008 - 2016
En nog meer water, maar nu bij Nijmegen: de nieuw aangelegde nevengeul van rivier de Waal is voltooid en volop in bedrijf. De geul, ontstaan door de dijkverlegging bij Lent, is onderdeel van het project Ruimte voor de River.
Op de site de recente situatie, maar voor de nieuwsbrief ben ik ook het archief in gedoken: de oorspronkelijke situatie, zoals de in 2008 gefotografeerd (links), naast de situatie anno 2016 (rechts).

 

Instagram

En tot slot: geen luchtfoto’s, maar een dagelijkse foto op Instagram!

Gemaakt met compact camera of mobiele telefoon, in huis, om de hoek of onderweg, stadslandschappen en streetstills (en zelfs, soms, minifilm). Oefenen van het Oog en ter voorbereiding van nieuw werk in classy & klassiek zwart-wit (maar daarover later meer …). @siebeswart #swartwitInsta

Comments are closed.