Nieuwsbrief 8e jaargang nummer 3: De Deltawerken, het boek

De Deltawerekn nai010 uitgeversHet is zestig jaar jaar geleden dat begonnen werd met De Deltawerken na de watersnoodramp van 1953. Nog datzelfde jaar ging de Deltacommissie aan het werk en in de daaropvolgende jaren werden in totaal maar liefst viertien deltawerken gerealiseerd. Van de Algerakering over de Hollandsche IJssel uit 1958 tot en met de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg, voltooid in 1997.

In opdracht van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed heeft Siebe eerder dit jaar alle Deltawerken gefotografeerd. En voor deze gelegenheid niet alleen luchtfoto’s vanuit de helikopter, maar ook reportage foto’s en panorama’s op maaiveldniveau. De recente foto’s zijn gecombineerd met foto’s uit archief zodat het resulterende boek de volle glorie laat zien van ‘Een van de zeven moderne wereldwonderen’ .

 

Grevelingendam en Krammersluizen
In deze nieuwsbrief een sneak-preview van het boek: windsurfers op de Grevelingendam of machinekamers van de Krammersluizen, maar ook een compleet verkeersplein op het water of een blik achter de schermen van de Oosterscheldekering.
OesterdamEn natuurlijk ontbreken ook de minder bekende Deltawerken als Markiezaatskade of de Zandkreekdam niet, plus de webpreview laat een aantal foto’s zien die niet opgenomen zijn in het boek.

 

 

 

 De Deltawerken: redactie  Marinke Steenhuis, vormgeving van Beukers Scholma wordt uitgegeven door LogoNai

Comments are closed.