Nieuwsbrief 8e jaargang nummer 2: Winterse Wadden

Winterse Waddenkust: Friese Wad
Terwijl de maartse buien dezer dagen het weer bepalen, het voorjaar er bijna is, tijd voor recente foto’s: Winterse Wadden. En tijd voor nieuw eigen werk: het project Man-made Land. Dit ‘project in progress’ heeft als verbindend thema hoe Nederland als land is ontstaan, beter gezegd gemaakt: ‘God created the earth, but the Dutch created the Netherlands’.
De zoektocht naar landschappen die dit thema verbeelden voerde dit keer naar Noorderleeg, buitendijks land langs de Waddenkust in het Noorden van Friesland, op de grens met Groningen.

Winterse Waddeneilanden: Schiermonnikoog en Terschelling

Winterse Waddeneilanden: Schiermonnikoog en Terschelling (rechts)

En eenmaal in het uiterste Noorden is er geprofiteerd van de extreem goede ‘zichtwaarden’ om ook de Waddeneilanden te fotograferen, het zicht was meer dan 50 kilometer, iets waar maar zelden voorkomt. Klik op de dubbelfoto voor voor meer winterse Waddeneilanden.
De foto’s zijn gemaakt in het schrikkelweekend van februari, voor de ware liefhebbers van de Waddeneilanden, hier een link naar eerder werk . En er is natuurlijk altijd de zoekfunctie – rechtsboven op de site (met als geheime tip om het zoekveld keywords te gebruiken, ook voor plaatsnamen e.d.).

Het grootste windmolenpark van Nederland, Windpark Noordoostpolder.

Na Schiermonnikoog en de refuel op Ameland, om nog een vakterm te gebruiken, zijn ook Terschelling en Vlieland gefotografeerd.
Op de terugweg naar thuisbasis EHHV (= vliegveld Hilversum), kwam nog een andere overtreffende trap in beeld: het grootste windmolenpark van Nederland, gelegen in het IJsselmeer ten Noorden van Urk.

Comments are closed.