Nieuwsbrief 5e jaargang nr 4: Nat & Droog

Nat & Droog

lely2x
Gemaal De Lely bij Medemblik Wieringermeer, industrieel erfgoed waterstaat, 1997 (l) en 2008 (r)

De fotograaf stond in 1997 nog stevig met beide benen op de grond en reisde Nederland door om samen met andere fotografen bijzondere objecten en kunstwerken te fotograferen voor het jubileumboek Nat&Droog, Nederland met andere ogen bekeken, naar aanleiding van 200 jaar Rijkswaterstaat. Dat behelsde toen zo’n 200 onderwerpen, verdeeld over alle provincies. Die natte en droge onderwerpen spraken hem toen zo aan, dat hij die sindsdien is blijven volgen en dan natuurlijk vooral vanuit de lucht.

prinsclausplein2x
Prins Clausplein in 1997 (l) en in 2011 (r)

In deze nieuwsbrief is een selectie te zien van de foto’s van toen en recente luchtfoto’s van dezelfde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld gemaal De Lely op de foto helemaal boven, maar ook de Afsluitdijk, Fort Pannerden, waterkering Ramspol, het Prins Clausplein, de windschermen bij het Calandkanaal en al dat andere moois dat Rijkswaterstaat in de loop van twee eeuwen tot stand heeft gebracht. Want of je nu bij de Nat (het water) of de Droog (de wegen) werkt, op beide gebieden zijn indrukwekkende staaltjes van Nederlands ingenieurswerk te zien, door Siebe zo fascinerend in beeld gebracht.
Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur maken tegenwoordig dan ook regelmatig gebruik van luchtfotoarchief voor interne en externe publicaties en het archief neemt dagelijks in omvang toe.

Neem hier een kijkje  of klik op een van de foto’s >>

Meer archief bekijken kan met de zoekfunctie hier. Een zoekterm als Rijkswaterstaat levert bijvoorbeeld al veel interessants op.

Comments are closed.