Nieuwsbrief 5e jaargang nr 3: nieuwe energie en verlenging A4

Het geduld van de luchtfotograaf wordt dit jaar metereologisch wel erg op de proef gesteld en dat geldt natuurlijk voor iedereen die op beter weer zit te wachten. Maar afgelopen maandag was de dag waarop de zon zich bij hoge uitzondering liet zien en Siebe greep zijn kans en vloog naar het zuiden van het land. Dat beeld kunt u in de loop van de komende weken verwachten.

Nieuwe energie

Op 9 mei – ook een zeldzame mooie dag – vloog de fotograaf naar het uiterste noorden van Nederland en fotografeerde onder andere het energiecomplex in de Eemshaven, offshore windturbines en windpark Emmapolder. SMS_20130501_0738.bis

Links te zien zijn de elektricitieitscentrale van Nuon,  de Magnum multi-fuel in de voorgrond,  rechts in de achtergrond de Essent RWE-kolencentrale in aanbouw.
In de verre achtergrond de Electrabel Eemscentrale, de monding van de Eems en de Waddenzee.

Meer energie, windmolens, mega-windturbines zijn hier >> te zien.

 

 

 

 

 

Aansluiting A4

SMS_20130509_0360.bis

Na dertig (30!) jaar is het bijna zover dat we via de A4 van Amsterdam naar Knooppunt Benelux bij Pernis en weer terug kunnen rijden. Het ontbrekende stuk tussen Delft en Vlaardingen wordt op dit moment aangelegd. Er ontbreken overigens dan nog twee stukken richting België.

Rechts de A4 in Delft met Den Haag aan de horizon. Beneden in beeld het nieuwe koppelnet Randstad 380 tracé met het nieuwe type hoogspanningsmast, ontworpen door Zwart-Jansma architecten.

Meer A4 en wegenaanleg is hier te vinden >>

 

Wilt u zien van vlucht van afgelopen maandag heeft opgeleverd? Schrijf u dan in de rechterkolom in voor de nieuwsbrief, voor zover u dat nog niet heeft gedaan natuurlijk.

Comments are closed.