Martin Roemers Metropolis – boek (en expo)

Metropolis Martin Roemers Huis MarseilleZelden meer plezier in fotografie gehad, als bij een recent bezoek aan Huis Marseille: Metropolis van Martin Roemers. Roemers’ magnum opus neemt de kijker mee naar megasteden over de hele wereld, hij fotografeerde er 22 van de 28 die er zijn (verdeeld over vijf continenten). De resulterende monumentale foto’s zijn ware tableaux vivants, vol energie en chaos zoals hoort bij het leven, wonen en werken in zulke uiteenlopende steden als Tokio, Shanghai, Mumbai, Buenos Aires, Lagos of Moskou.

Metropolis Martin Roemers

Martin Roemers kiest er voor om – letterlijk – boven straatniveau te werken en met zijn hogere standpunt en het gebruik maken van de selectieve scherpe van langere sluitertijden, weet hij de dynamiek en de massaliteit van de megasteden weergaloos te verbeelden.

Ik waag me niet aan een beschrijving van de vele kleurrijke details of specifieke kenmerken, het is te veel om op te noemen – u kunt beter alles zelf ontdekken! De tentoonstelling bij Huis Marseille is helaas afgelopen, maar laat dat er u niet van weerhouden om te genieten van Metropolis in boekvorm. Het fraai-klassiek vormgeven boek met 85 foto’s is een aanrader. Uitgegeven bij Hatje Cantz en (ook) te bestellen via de website van Martin Roemers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropolis Martin Roemers

Comments are closed.